Áfonyás morzsasüti

2020.09.09

Erre az alakbarát és mennyei finom sütire, tuti rákattan az egész család!

  • Előkészület: 10 perc
  • Sütési idő: 1 óra
  • 12 szelet
  • 1 szelet 128 Kcal I Zs: 7 g I Sz: 7.5 g I F: 9 g 

Hozzávalók:

  • 445 g áfonya, friss vagy fagyasztott kiengedve
  • 240 g mandulaliszt
  • 28 g kókuszliszt
  • 1/2 tk alumínium mentes sütőpor
  • Csipet só
  • 30 g 1:4 édesítőszer vagy ízlés szerint
  • 55 g lágy bio vaj vagy kókuszzsír
  • 1 csepp mandula kivonat
  • 3 ek lenmagliszt elkeverve 9 ek meleg vízzel, hagyd állni legalább 5 percet. Ezt használjuk tojás helyett
  • 1 ek bio almaecet

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt légkeverésest 160°C, alsó-felső sütésest 180°C-ra
  2. Zsírozz ki vajjal vagy olívaolajjal egy 8x8-as sütőformát
  3. Öntsd bele és terítsd el a tepsibe az áfonyát
  4. Keverd össze a liszteket a sóval és a sütőporral egy tálban
  5. Egy másik tálkában a vajat, édesítőszert és a mandula kivonatot dolgozd jól össze 
  6. Keverd össze a száraz és a nedves hozzávalókat, add hozzá a lenmagos keveréket és az almaecetet is
  7. Öntsd rá az áfonyára a tésztát és szépen egyenletesen terítsd el egy kanál segítségével
  8. Kb. 40-50 percig süsd vagy amíg szép aranybarna nem lesz a teteje