Segítsetek, hogy segíthessek

2019.03.09

Ez a kérés arra irányul, hogy szeretnék Nektek minék hatékonyabban segíteni!

Szeretem az őszinte beszédet, remélem ezzel senkit sem sértek majd meg.

Az utóbbi időben, iszonyúan elhanyagolt állapotban -testileg/lelkileg- jelentkeztek hozzám tanácsadásra vagy kértek információt. Kérlek benneteket, ne hagyjátok, hogy a szervezetetek ennyire elhanyagolt állapotba kerüljön!

Ebben a testben kell élnetek azt szerintem mindenki tapasztalta már kicsiben vagy nagyban, egyáltalán nem mindegy milyen minőségben és meddig!

Éppen ezért leírnék itt pár dolgot, és szeretném, ha reagálnátok rá és építő jellegű javaslatokat írnátok nekem az info@zsolnaizita.hu email címre, mik azok a tudásbeli dolgok, amiben hiányt szenvedtek, miben segítsek.

  1. Mindenkinek 24 órából áll egy nap, de a munkaidődön kívül, te döntöd el a napod egy részét mivel töltöd.
  2. Nem tudsz vagy nem akarsz főzni, akkor sajnos máris megbukott az életmódváltásod. Sajnos a kifőzdék, ételszállító cégek, soha nem fognak olyan magas minőségű ételt előállítani, amire neked szükséged lenne.
  3. Nincs időm az ételeim elkészítésére, nem akarom számolni a kalóriákat. Lásd az 1 és 2 pontokat... Nem kell naponta főznöd és életed végéig a kalóriákat számolni. Az időd hasznos beosztásával, több napra előre is meg tudsz főzni és a makrókat is addig kell csak nézned, amíg már szemmértékre is tudni fogod, max. a száraz alapanyagokat méred a mérlegen. Gondolj bele, olyan sikerek még nem voltak az életed más területein, hogy ne raktál volna bele energiát és tudás a sikerhez!
  4. Nincs időm vásárolni és egyáltalában honnan szerezzek be jó alapanyagokat? Az orvoshoz lesz majd időd eljárni, ha még rosszabbul leszel és ráadásul a munkádban sem fogsz tudni helyt állni?! Minden csak nézőpont kérdése... Alapanyagokat beszerző forrásokat itt Betevő beszerző is közzé teszem, de a környezetedben is érdeklődhetsz.  Sok helyi termelő van hidd el. Ha találsz jó és megbízható forrást, oszd meg velünk is kérlek!
  5. Nagyon nehéz diétázni sok lemondással jár. Na ez végképp nem igaz! Ez a mindenféle önsanyargató fogyókúrákra igaz, de nem a személyre szabott étrendekre. Pont az a lényegük, hogy a te szükségleteidnek megfelelő és mennyiségű táplálékot vigyél be. Ezt élethosszig tudod tartani anélkül, hogy egy pillanatig is éheznél.
  6. Nem elég a munkám a család, még  mellette az életmódomra, táplálkozásomra is figyelnem kell? Az életmódod a családodra és a munkádra is kihatással van/lesz. A szeretteid is minőségi ételekhez jutnak, ezzel az ő és a te teljesítményed is javulni fog. Nem jobb alternatíva ez, mintha állandó fáradtsággal, idegességgel, betegségekkel küzdötök?
  7. Túl drága az egészséges életmód és ételek elkészítése/alapanyagok. Nézzük....Rendelsz vagy elmész egy kifőzdébe egy adagot eszel legolcsóbban is számolva kb. 1.100 Ft-ért. Megeszed és 1 óra múlva újra éhes vagy mert silány alapanyagokból készült és semmilyen tápanyag nem található benne. Ezért egész nap folyamatosan nassolsz, további zéró tápanyagtartalmú dolgokat + jön a puffadás, gyomor és bél rendszeri fájdalmak, hasmenés, szorulás, székrekedés és a betegségek! Számolj kérlek utána, mennyit költöttél el egészségtelen dolgokra és még csak jól sem laktál úgy igazából. Továbbá még csak téged számoltalak, hát még a családod többi tagja!
  8. Magamra külön nincs időm főzni, pacsmagolni! Ez nagyszerű, nem is kell! Legalább a többiek is egészségesebben étkezhetnek, miért kellene nekik továbbra is a silányat enni. Mutass példát nekik.
  9. Ami egészséges az nem lehet finom, imádom a magyaros konyha ízeit! Szeretettel várlak, ha szeretnél egészséges és finom ételeket kóstolni. A közösségi oldalaimon (facebook, instagram) és itt az oldalamon is folyamatosan osztok meg finomabbnál- finomabb, rövid idő alatt elkészíthető recepteket Tagok részére. Ha neked is van ilyen favorit recepted, oszd meg velünk kérlek!

Támogassuk és segítsük egymást az egészségmegőrzés útján, hiszen:

A TUDÁS + TÖRŐDÉS = EGÉSZSÉG

Jó egészséget! Zita