Miért sikertelen a legtöbb fogyás és életmódváltás?

2020.02.23

Itt a tavasz mindjárt és látom a neten (nem csak nálam), hogy sokan elveztették a motivációjukat, kifulladtak ennyi volt a terveknek...


Nem vagyok motivációs tréner és nem fogok a továbbiakban ebben a szerepkörben tetszelegni de segítségképpen, az elmúlt évek tapasztalatait szeretném veletek megosztani! Aztán eldöntheted bejön-e neked, amiről írok.

És még +1 bónusz ajándékot. Letölthető, kitölthető pdf fáljban egy egyszerű 12 hónapra szóló A CÉLOM/CÉLJAIM lapot.

Teljesítetted? Szuper, pipáld ki! Ha a végére érsz a szöveg olvasásának, megtalálod linket. :)

Miért írd le a célod és tedd ki jól látható helyre, ahol nap mint nap látod? Na ez az írásom erről szól!

Fókusz! Mindenkinek ismerős ugye? Ez a legnehezebb része, minden olyan dolognak, amibe belekezdesz. Nem csak elkezdeni nehéz, de betartani a célon maradni töretlenül ,még nehezebb. Ezért is bukik el oly sok jó ötlet vagy éppen a fogyásod, alakformálásod, életmódváltásod, üzleti vagy karrier ötleted, mert nem tudtad a fókuszodat rajta tartani, elvonták más, a napi léthez tartozó feladatok, problémák, piszlicsár dolgok a figyelmedet! A kezdeti lelkesedésed is pár nap után alábbhagy. Ismerős a szilveszteri fogadalmak világa? 2 hétig tele a konditerem, azután kiürül. Elbuktak a nagy tervek, elfogyott az önmotiváció és a fókuszod máshova irányult.

Ezért jó, ha leírod a saját kezeddel és jól látható helyre teszed, ahol nap mint nap előtted van! Akár több példányban is! És ahogy mondják, az edzők, az eredményhez, hogy látható legyen vagy szokásoddá váljon a pl. a mozgás (és hiányozzon is) legalább 60 nap kell!

Huuuu de sokszor megkapom, Zita neked könnyű! 

Hahaha... vajon miért? Ki lát bele az életembe vagy ki van az én cipőmben?! Na ugye? Ne másokat szedjünk állandóan elő, amikor vakvágányra futunk! Ez már megint a kifogás keresések közé való, hogy nem önmagadba nézel, hanem másokat és a körülményeket figyeled, okolod.

Nézd végig a fenti képeket és utána:

Ki cserélne velem még mindig és mondja azt, hogy nekem könnyű? 

Tehát a képek...ki vagyok én, hány szerepkörnek kell megfelelnem és mire jut időm? Ezek minden nőnél felmerülnek azt hiszem.

Láthatod nálam is:

  1. Kép: háziasszony/feleség/anya, aki éppen a gyerekének gyúrja a káposztás tésztához valót, mert szemetet nem eszünk ugye
  2. Kép: A vállalkozó, edző, dolgozó nő
  3. Kép: A magát folyamatosan képző a tudásra szomjúhozó, maximálisan a legjobbat nyújtani akaró tanácsadó
  4. Kép: A NŐ, aki a férjének még mindig tetszeni akar
  5. Kép: Megint a dolgozó nő, aki előadásokat tart azért, hogy segítsen sorstársain
  6. Kép: Még mindig a dolgozó nő, a személyes és online táplálkozási és életmód tanácsadó
  7. Kép: És milyen érdekes, újra a dolgozó nő, immár a 1.500 m2 kertemben éppen gyomlálok, mert jót és egészségeset akarunk enni
  8. Kép: A bennem rejlő ősasszony, aki imádja a tradíciókat és például a kovászolt kenyérsütést, ami úgy bukkant elő a lelkem bugyrából, hogy soha nem tanultam! Ennek a készítése benne volt a zsigereimben! Nagyot dobott a motivációmon ebben, a családom és a saját egészségem megőrzésére törekvésem.

És bármily meglepő esetleg valakinek, IMÁDOM az összes női szerepem! Nem volt ez mindig így, és ma már tudom, hogy a saját magammal vívott csatáimnak is köszönhetem például a miómáimat és a tévelygéseimet. De úgy érzem ez már a múlt és élvezem az életnek minden fokát.

Nem tudok jobb javaslattal előállni, mint azzal, hogy először ülj le és folytass őszinte párbeszédet magaddal! Mik azok a dolgok, amiket szeretnél, tervezd meg a megvalósításukat és vedd számba, esetleg mik akadályozhatnak az utadon. Írd is le ezeket! Másik fontos tényező, ha nem megy valami saját kútfőből, kérj segítséget! Még ha fizetsz is érte, jobban jársz, mint megint egy újabb sikertelen akciódba futsz bele!

Az életed irányítója, döntéseid hozója te vagy. Ne hagyd, hogy amiket dédelgetsz reális vágyak és álmok, megvalósítatlanok maradjanak! Nyomtasd ki a mellékelt 2020 CÉLJAIM tervezőt, akár több példányban, tedd jól látható helyre és a táskádba is! Olvasd el többször naponta, és álmodozz róla, képzeld el, vizualizáld magadat, ahogy örülsz az elért eredménynek.

Amikor annyira beteg voltam, és nem tudtam az ágyból kikelni kopaszon, elhízottan, fájdalmakkal terhelt testemmel, akkor ezek az 'álmok' segítettek elviselni minden terhet. Így tudtam 40 évesen egy új karriert felépíteni és visszanyerni önmagam. Ami ettől a mentális állapottól független segítségem volt, az a családom és a férjem! Voltak akik egy fabatkát nem adtak volna értem, pedig barátoknak hittem őket... Az utadon nem mindegy ki áll melletted és ki az, aki le akar újra rántani. Ez is a te döntésed, hagyod magad vagy győzöl a negatívumok felett.

Ráadásul itt vagyok neked, hogy segítselek és támogassalak az utadon, van már egy kis közösség a Facebookon és az Instagramon is, ahol sorstársakra találsz.


Letöltéshez kattints a szövegre: