Áfonyás chia puding

2021.01.01

Az élelmi rostok azok, amiket a bélflóránk imád és igazán hálás lesz neked, ha legalább heti 3 alkalommal a zöldségek és gabonafélék mellett ezeknek a fogyasztását is beiktatod. A chia mag felhasználása elég széleskörű, a belőle készült pudig variációk tárháza pedig kimeríthetetlen Gyerek vagy felnőtt odavan érte az esetek többségében.

Ez a recept a Mivel etesd a bélflórádat szakácskönyve egyik oszlopos darabja a reggelire valók között.

1 adag két fele osztva 398 Kcal I Zs: 29 g I Sz: 33 g I 7 g

  • Tejmentes
  • Gluténmentes
  • Fázis - eliminációs regeneráló szakaszban

Hozzávalók 2 főre, ha túl nagy adagnak érzed, akkor 4 adagra oszd el:

  • 414 ml kókusztej
  • 3 ek chia mag
  • 1 tk bio vanília kivonat
  • 1 tk őrölt szerecsendió
  • 1 nagy bio citrom leve
  • 1 ½ bögre áfonya
  • 3 ek natúr pekán dió durvára vágva

Elkészítés: Mixerben vagy kézi bot-mixerrel keverjük krémesre a kókusztejet, chiat, vaníliát, szerecsendiót kb. 1 percig. Add hozzá a citromlevet és az áfonyát és pulzáló fokozaton picit turmixold meg. Öntsd bele egy üvegbe vagy tálba és hagy állni egy éjszakát a hűtőben, de legalább 30 percet. Fogyasztás előtt szórd meg a pekán dióval.