Áfonyás chia puding
Az élelmi rostok azok, amiket a bélflóránk imád és igazán hálás lesz neked, ha legalább heti 3 alkalommal a zöldségek és gabonafélék mellett ezeknek a fogyasztását is beiktatod. A chia mag felhasználása elég széleskörű, a belőle készült pudig variációk tárháza pedig kimeríthetetlen Gyerek vagy felnőtt odavan érte az esetek többségében.
Ez a recept a Mivel etesd a bélflórádat szakácskönyve egyik oszlopos darabja a reggelire valók között.
1 adag két fele osztva 398 Kcal I Zs: 29 g I Sz: 33 g I 7 g
- Tejmentes
- Gluténmentes
- Fázis - eliminációs regeneráló szakaszban
Hozzávalók 2 főre, ha túl nagy adagnak érzed, akkor 4 adagra oszd el:
- 414 ml kókusztej
- 3 ek chia mag
- 1 tk bio vanília kivonat
- 1 tk őrölt szerecsendió
- 1 nagy bio citrom leve
- 1 ½ bögre áfonya
- 3 ek natúr pekán dió durvára vágva
Elkészítés: Mixerben vagy kézi bot-mixerrel keverjük krémesre a kókusztejet, chiat, vaníliát, szerecsendiót kb. 1 percig. Add hozzá a citromlevet és az áfonyát és pulzáló fokozaton picit turmixold meg. Öntsd bele egy üvegbe vagy tálba és hagy állni egy éjszakát a hűtőben, de legalább 30 percet. Fogyasztás előtt szórd meg a pekán dióval.