Fűszeres zöldbab csirkével
Friss üde színek a tányéron. Az emésztő enzimek már a látvány és a illatok érzékelésének hatására beindulnak. Ez egy lényeges effektus, amikor az emésztéssel gondok vannak, főleg ha az étkezések után olyan tünetek jelentkeznek mint a puffadás, gyomorégés. Kényeztessük a szervezetünket azzal, hogy gusztusosan tálalt ételt fogyasztunk és nem kutyafuttában eszünk. Ezzel még a 'rossz' evő, étvágytalanabb gyerekeket is okosan rá tudjuk venni, hogy rendszeresebben egyenek és olyan ételeket is esetleg, amik addig szóba sem jöhettek.
Ez a recept a Mivel etesd a bélflórádat szakácskönyve egyik oszlopos darabja a ebédre/vacsorára valók között.
1 adag 196 Kcal I Zs: 11 g I Sz: 4 g I F: 19 g
- Gluténmentes
- Laktózmentes
- Fázis1-eliminációs, regeneráló szakasz
Hozzávalók 3 főre:
- 2 ek olívaolaj
- 230 g zöldbab, felszelve
- 2 db bio egész csirkemell
- 8 db koktélparadicsom, félbe vágva
- 1 ek olasz fűszerkeverék
- 1 tk só, bors
Elkészítés: melegítsd fel egy serpenyőt közepes hőmérsékletűre, öntsd bele az olajat. Dörzsölt be a csirkéket a borssal, olasz fűszerkeverékkel, sóval és süsd meg mindkét oldalukon 10-10 percig vagy ahogy te szereted. Add hozzá a paradicsomokat és a babot és párold, amíg a bab meg nem puhul, kb. 5-7 percet.