Fűszeres zöldbab csirkével

2021.01.01

Friss üde színek a tányéron. Az emésztő enzimek már a látvány és a illatok érzékelésének hatására beindulnak. Ez egy lényeges effektus, amikor az emésztéssel gondok vannak, főleg ha az étkezések után olyan tünetek jelentkeznek mint a puffadás, gyomorégés. Kényeztessük a szervezetünket azzal, hogy gusztusosan tálalt ételt fogyasztunk és nem kutyafuttában eszünk. Ezzel még a 'rossz' evő, étvágytalanabb gyerekeket is okosan rá tudjuk venni, hogy rendszeresebben egyenek és olyan ételeket is esetleg, amik addig szóba sem jöhettek.

Ez a recept a Mivel etesd a bélflórádat szakácskönyve egyik oszlopos darabja a ebédre/vacsorára valók között. 

1 adag 196 Kcal I Zs: 11 g I Sz: 4 g I F: 19 g

  • Gluténmentes
  • Laktózmentes
  • Fázis1-eliminációs, regeneráló szakasz

Hozzávalók 3 főre:

  • 2 ek olívaolaj
  • 230 g zöldbab, felszelve
  • 2 db bio egész csirkemell
  • 8 db koktélparadicsom, félbe vágva
  • 1 ek olasz fűszerkeverék
  • 1 tk só, bors

Elkészítés: melegítsd fel egy serpenyőt közepes hőmérsékletűre, öntsd bele az olajat. Dörzsölt be a csirkéket a borssal, olasz fűszerkeverékkel, sóval és süsd meg mindkét oldalukon 10-10 percig vagy ahogy te szereted. Add hozzá a paradicsomokat és a babot és párold, amíg a bab meg nem puhul, kb. 5-7 percet.