Coleslaw - amerikai káposztasaláta

2022.11.15

Könnyű, krémes és finom recept alacsony FODMAP-tartalmú káposztasalátához. A legjobb alacsony FODMAP-tartalmú köret bármelyik étkezéshez salátának, köretnek, vagy mit szólnál hozzá egy gluténmentes hamburgerhez fogyasztva? Nem hangzik rosszul igaz? 

Glutén- és tejmentes recept.


Coleslaw - amerikai káposztasaláta
Coleslaw - amerikai káposztasaláta
  • Étrend típusa: tejmentes , gluténmentes, gabonamentes , alacsony FODMAP, vegetáriánus
  • Fogyasztható: Fázis 1 eliminációs, fázis 1 félig korlátozott, fázis 2 szakaszokban
  • Főzési idő: 15 perc 

Hozzávalók 4 adaghoz (ha lehet bio, házi alapanyagokat vásárolj):

  • 1 sárgarépa, lereszelve
  • ¼ vörös káposzta, szálasra felaprítva
  • 1 nagy marék petrezselyem, megmosva, leveleit leszedve
  • 2 zöldhagyma, csak zöld része, felszeletelve
  • 3-4 ek majonéz
  • Só, bors

Elkészítés: 

  1. Egy nagy tálban keverd össze a sárgarépát, a káposztát, a petrezselymet és a zöldhagymát. Öntsd hozzá a majonézt, és keverd addig, amíg jól össze nem áll. Ha a keverék túl sűrű lenne, adj hozzá még majonézt vagy egy kevés citromlevet.

Szeretettel: Z <3