Szuperek vagytok, köszönöm! <3

2017.09.05

Hihetetlen és csodálatos, hogy amióta közzétettem, elindul az oldalam, mennyien kerestétek fel. Fantasztikus!

Kicsit meg is ijedtem, mert ezzel arányosan nőtt a bejövő mailok száma is, amire válaszolni fogok csak egy kis időt kérek. Olyan témákkal, betegségekkel is megkerestetek, amivel még nem találkoztam, igyekszek legjobb tudásommal válaszolni ezekre is. 

A legtöbb kérdés a hormonális és endokrin folyamatokkal kapcsolatban kaptam, a másik nagy témakör az emésztőrendszer felszívódási és gyulladásos betegségei, tűnetei.

Utóbbira itt nagy általánosságban kitérnék, igen lehet öröklött hajlam, közrejátszik a stressz is, de az esetek többségében a nem táplálkozási, hormonális típúsnak megfelelő táplálkozás erősít a tűnetekre rá. Helyes táplálkozással pl. az IBS-t is kordában lehet tartani. Annyi információ kering a neten, ami sokszor tévútra visz, -könnyebb elhinni azt, beszedem és lefogyok, vagy nem eszem csak zsírban és fehérjében gazdak élelmiszereket és ok lesz minden, paleozok és bármilyen ilyen lisztből készültet ehetek bármikor-, mint elfogadd azt, kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozásra született az ember. 

Enni nehéz ügy lett, méghozzá jót, jóízűen. Sokan szinte bűntudattal gondolnak az élelmiszerekre azt látom és hallom. 

Higyjétek el nem nehéz, sőt, ha megtalálod a számodra legmegfelelőbb alapanyagokat az ételekhez, örömet, kiegyensúlyozott lelkiállapotot és egészséges szép alakot kapsz cserébe.

Köszönöm és szeretettel!