Babát szeretnék, miómám, endometriózisom, pcos-m, depresszióm, hajhullásom stb. van

2018.03.08

A mai blogbejegyzésem címében csak pár problémát említettem, amivel a hormonális és táplálkozási tanácsadás során megkeresnek. Érdekességként megemlíteném, hogy az elmúlt időszakban 2 orvos hölgy is megkeresett, baba projekt illetve mióma miatt, kezdik ők is kapizsgálni, mi a helyzet.

De most arról szeretnék írni, miként is működik egy természetes hormonális kezelés. A kifejezetten női hormonokkal kapcsolatos tünetekkel és problémákkal már foglalkoztam egy korábbi írásomban itt elolvashatod. A természetes gyógymódok nem úgy hatnak mint egy szteroid vagy antibiotikum kezelés. A szervezet saját öngyógyító folyamatát fogja stimulálni. Nem várható el ami elromlott mondjuk 12 év alatt azt majd helyre lehet hozni 1 hónap kezeléssel. 

Ezekre a terápiákra is ad a szervezet választ (ha nem lenne, az eléggé kétségbe vonná a kezelés hatékonyságát), méghozzá tünetfelerősödés formájában, melléhatások mint a gyógyszereknél, nincsenek! Ennek a felerősödésnek a  mértéke és ideje, nagyban függ attól, hogy milyen régóta küzd a szervezet az adott problémával és a tünetekkel- minél több alakult ki annál nehezebb lehet a dolgunk-. 

Kérdésetek volt az is, az orvosok miért nem alkalmazzák ezeket a természetes módszereket, ha olyan hatásos? Erre szerintem magadtól is tudod a választ...

Az egészséges ember, nem hoz pénzt a konyhára....Szerencsére azért van pár lelkiismeretes orvos, aki emlékszik még a Hippokratészi eskü lényegére. 

Gondoljatok csak bele, mennyi pénzt elhord az ember feleslegesen, miközben telenyomják szintetikus hormonokkal, amit nem tud a szervezeted azonosítani, még rosszabbul érzed magadat tőle. A vége vagy az, hogy többször vetélsz, megmondják nincs tovább, kiveszik a méhedet-petefészkeidet, autoimmun betegségek jelentkeznek. Fogamzásgátlót írnak fel, ami átmenetileg használ -eltussolva a tüneteket-, de aztán mikor babát szeretnél, már nincs peteérésed sem. A menopauza beköszöntével lerakott fogigátló után meg jön a többlet ösztrogén- kevés ösztrogén effektus, hüvelyszárazság, vagy éppen a már nem működő méhedben miómák, hajhullás, depresszió, migrén stb.

Másik gyakori kérdés, meddig kell alkalmazni a progeszteron vagy az ösztrogén krémet?

Addig, ameddig meg nem gyógyulsz! Ezeket a szereket sem lehet csak úgy büntetlenül abbahagyni. Ezeket is vissza kell vezetni, fokozatosan a tested jelzéseit figyelve, csökkenteni az adagot. És igen van olyan eset is, hogy valószínűleg, kevesebb dózissal de élethosszig kell alkalmazni. Ez vagyok pl. én. Olyan hosszú ideig kezeltek a dokik félre, hogy ez a végeredménye. Kiszámoltam egyik nap mennyibe kerül ez nekem, 175 Ft naponta! Na ennyit kibírok fizetni az egészségem megőrzésének érdekében. Nem itthonról rendelem a krémet, hazánkban nem is tudom miért ilyen drága.

De folytatom tovább...

A betegségem elején még beleolvastam blogokba, vagy kérdezz-felelek portálokba, de rájöttem arra, ezek engemet még jobban lehúztak lelkileg. Ne haragudjatok, hogy kiírom de a sok ostoba, tudatlan ember osztotta az észt, mindenkit elbizonytalanítva. Az elején is írtam, gyógyítani nem lehet, a tested visszajelzései nélkül. Akárcsak az egyénre szabott diétánál, itt is figyelned kell a test visszajelzéseire, ezeket a természetes készítményeket sem lehet letenni csak úgy, akárcsak egy antibiotikumot, szteroidot sem.

Nem vagyok orvos, de képzem magam olyan intézményeknél, ahol már bizonyítottak és fogok továbbra is, hiszen a természetes orvoslás elsajátítása legalább annyi idő, mint a hagyományosé. Tudom most már, ezt a betegséget azért "kaptam", hogy sorstársaimon segítsek. Bevonzottam azokat a segítőket, akik majd az utamon engem és téged is támogatni tudnak. 

Betegségek hátterében a sokszor emlegetett stressz és a lelkileg feldolgozásra, elengedésre váró dolgok is állnak. Ezen dolgozom évek óta, hogy egy komplett csapat tudjon segíteni benneteket ezen az úton. Addig is várom, hogy kérdezzetek, hiszen a tudás itt is hatalom. Ne folytassatok struccpolitikát, hiszen a korai felismerés, hatékonyabb, gyorsabb gyógyuláshoz vezet.

A legjobbakat kívánom nektek! <3