Ezeket fogyaszd pajzsmirigy alulműködéssel a gyógyulásodért

Ezeket fogyaszd a gyógyulásodért, pajzsmirigy alulműködéssel
Most már elég sok mindent elárultam a pajzsmirigy és autoimmun betegek étrendjéről, mik azok a diéták, amik jól működhetnek és, mik azok az étel típusok, amiket kerülnöd kellene.
Nézzük, mik azok az alapanyagok, amiket biztonsággal fogyaszthatsz, és még gyógyulsz is tőlük. Egy hozzá nem értő kezében, zavarossá és bonyolulttá válhat az étrend, de megfelelő kontroll alatt a legjobb, amit a testednek megadhatsz, az a megfelelő ételek fogyasztása.
És ne feledd figyelek, tehát nem a mekibe rohansz holnap. meg ilyen a szervezet számára mérgező hatású ételeket fogyasztasz, mert valamelyik nagyokos azt mondta!! Kérdezz és olvass utána, mielőtt bárminek is nekiállnál. ;)
Az elfogyasztott ételek mennyisége és minősége, hihetetlenül fontos a tested számára.
Szeretném kihangsúlyozni, hogy az itt felsorolt termékeket a gyógyulás érdekében organikus és bio forrásból vásároljuk! Sajnos a bolti mesterséges adalékanyagoktól és vegyszerektől /toxinoktól hemzsegő áruktól csak betegebbek leszünk!
Nézzük!
- Zsírok
A zsírok fogyasztásával tartós és hosszú távú energiát nyerünk, nincs vércukorszint ingadozás, továbbá részt vesznek az intracelluláris (sejtek közötti kommunikáció és folyamtok szabályozása) és hormonszekréciós folyamatokban. De tudnunk kell, hogy a rossz minőségű zsírok fogyasztásával felgyorsítjuk az öregedés (sejtszintű), belső, zsigeri elhízáshoz vezet, növelve a rák kialakulásának a kockázatát és megakadályozva a fogyást.
Zsírok, amiket használjunk:
- Főzéshez/sütéshez magasabb hőmérsékleten: kókusz, szőlőmag, avokádó
- Mérsékelt hőmérsékleten: olíva, szőlő, finomítatlan szezám olaj (ÖSZTROGÉN DOMINANCIA ESETÉN NEM JAVALLOTT)
- Hő nélkül: lenmag, extra szűz olívaolaj
Egyéb nyers használatra:
- Diófélékből: mandula, kesudió, mogyoró, makadám, pekándió, pisztácia, dió
- Magvakból: chia, len, kender, tök, szezám, napraforgó
- Zsíros lisztek: mandula-, és kókuszliszt, nyers kakaó
- Fehérjék
Fehérjékre szükség van mindenféle enzim folyamatokhoz! Ezek a prekurzorai a hormon folyamatoknak és a sejtek regenerálódásának. Ellenben a túlzott fehérje bevitel aktiválhatja és ronthatja az esetleg fennálló leptin rezisztenciát (ezáltal kizárva a fogyást), míg a túl kevés bevitel elősegítheti a további leépülését az izomzatnak. Itt is az egyensúlyon van a hangsúly!
Ajánlott fehérjék
- Baromfi: csirke, kacsa, fácán, gyöngytyúk, pulyka
- Halak: fehér húsúak a hazaiak és a tengeriek közül is, továbbá vad lazac, szardella, garnélarák, tőkehal makréla, szardínia (kivétel, ha ebben a mennyiségben sem fogyaszthat jódot)
- Tojás: Naponta 3 legfeljebb
- Feldolgozott húskészítmények: kolbász, szalonna, sonkafélék
- Szénhidrátok -Ch-
Brutál dolog az, hogy a szénhidrátok most ki lettek kiáltva, minden gonoszok urának! Ez most megint a másik véglet, amivel átestünk a ló túloldalára. Ez további étkezési és pszichés zavarokhoz vezethet!
Tehát nem minden szénhidrát gonosz és valójában a megfelelő mennyiségű Ch bevitelre szüksége van a pajzsmirigy és mellékvese működésének javításához. Mivel hamarabb eljutnak a véráramon keresztül a szervezetben bárhova ez egy gyorsabban ható üzemanyagforrás, lendületet adhatnak az energiánknak.
Minőségi Ch források
Zöldségfélék
Articsóka, spárga, avokádó, babcsíra, répa-, és retekfélék, brokkoli, kelbimbó, káposzta, karfiol, zeller metélőhagyma, spenót, sóska, mángold, uborka, pitypang levél, padlizsán, endívia, fokhagyma, gyömbér, zöldbab, kelkáposzta, kínai kel, saláta, gombafélék, hagymafélék, petrezselyem, torma, paprika, radicchio, rutabaga, tökfélék, paradicsom, cukkini, csicseriborsó...
Gyümölcsök
Szeder, áfonya, kivi, citrom, lime, málna, eper, gránátalma
Ezeket az ételeket pedig továbbra se fogyasszuk
Tejtermékek, fehér cukor és a mesterséges édesítőszerek, gabonafélék és a belőlük készült tészták (később esetleg be lehet vezetni a házi, kovászos kenyeret), babfélék és hüvelyesek a mogyoróvajat is beleértve, alkohol.
Jó egészséget kívánok! Z
Tanácsadásra jelentkezés: Tanácsadások