SYMUNO 600 FZN

Új termék

Milyen esetben ajánlott?

 • immunrendszer működésének erősítésére
 • az immunrendszer működésének kiegyensúlyozására
 • gluténérzékenységhez kapcsolódó diéta kiegészítésére
 • ételérzékenység, allergiák kezelésének, kapcsolódó étrendjének kiegészítésére
 • gyulladásos bélbetegségek kezelésének, kapcsolódó diétájának kiegészítésére

Vegán étrendet követők is fogyaszthatják!

Adagolási javaslat:
Étkezés után (délben vagy este) 1 db kapszula

Kiszerelés: 30 db 

Egységár: 296,00 Ft/db 

8 880 Ft

Egyensúlyozd ki az immunrendszered

Mikor? Hogyan?

Miért érdemes a Symuno 600 FZN-t választani?

Immunerősítés, a szervezet alapvető funkcióival együttműködésben: szerves kötésű cinket és szabadalmaztatott, természetes úton előállított élesztőkivonatot tartalmaz, amely gazdag béta-glükán és mannán forrás. A különleges élesztőkivonat allergénmentes, állati eredetű összetevőket nem tartalmaz, valamint garantáltan GMO-mentes. Vegán és vegetáriánus étrendet követők is fogyaszthatják.

Közismert tény az emésztőrendszerünk és az immunrendszerünk összefonódása, szimbiózisa. Itt található a védekezőrendszerünk első védvonala, amely az immunsejtjeink 70-80%-ának ad otthont. Kézenfekvő tehát, hogy megfelelő táplálkozással, étrendünk megfelelő kiegészítésével az immunrendszerünk erősíthető, működése kiegyensúlyozottabbá tehető. Nemcsak betegségmegelőzés vagy netán betegség esetén kell erre gondolnunk, hanem különböző allergiák, ételérzékenységek kapcsán is fontos lehet.

Egyes élelmi rostok serkentik bizonyos baktériumtörzsek fejlődését és metabolikus tevékenységét, amely bizonyítottan összefügg szervezetünk immunválaszával: elősegítik az immunsejtek szaporodását és fejlődését.

Miért éppen élesztőkivonat?

Mert természetes tápanyagokat tartalmaz, amelyek képesek szimbiózisban működni szervezetünkkel.

És hogyan működik?

Az élesztőkivonat különleges tápanyagokat biztosít az immunrendszer és a bélflóra számára, amely sokféleképpen képes kölcsönhatásba lépni mind a belek felszínét borító hámsejtekkel, mind az immunrendszer sejtjeivel, ami segít kiegyensúlyozni az immunválaszt:

 • védelmet nyújt a káros mikroorganizmusok ellen,
 • megtanítja az immunrendszert, hogy megkülönböztesse a barátokat az ellenségtől,
 • lebont számos mérgező vegyületet.

Ezek a különböző immunválaszok a baktériumok különböző csoportjainak köszönhetően mennek végbe, ezért fontos a bélflóra sokfélesége, amit megfelelő, célzott tápanyagokkal biztosíthatunk, mint például az élesztőkivonat.

A Symuno 600 FZN-ben található élesztőkivonat adaptált metabolikus aktivitást és a bélflóra összetételének modulációját is segíti. Minderre alacsony napi bevitt mennyiség mellett is képes, folyamatosan adva le a benne lévő tápanyagokat.

Immunrendszerünk nem tévedhetetlen. Egyes tápanyagok jól ismertek az immunrendszerre gyakorolt jótékony hatásukról, például a D-, C- és B-vitaminok, valamint az olyan ásványi anyagok, mint a cink. Figyelembe véve immunrendszerünk összetettségét, fontos, hogy új, innovatív összetevők is megjelenjenek az immunrendszer működésének erősítése, kiegyensúlyozása érdekében.

A Symuno 600 FZN-ben található élesztőkivonat igazoltan fontos tápanyagokat tartalmaz a bélflóra számára, a vastagbél kezdeti szakaszától a távoli szakaszáig:

 • a béta-glükán egy kiemelten fontos tápanyag. A természetes úton, fermentációval előállított élesztő sejtfal kivonat nagy mennyiségben tartalmazza, a szervezet számára a lehető legkönnyebben hasznosítható formában. Segíti és kiegyensúlyozza az immunrendszer működését, pozitívan hathat a fertőzésekkel szembeni védekezésre, kiegészíti az allergiák kezelését és az autoimmun betegséget terápiáját, alkalmas a különböző gyulladásos bélbetegségekkel élők étrendjének kiegészítésére. Legfontosabb szerepe a megelőzés.
 • mannán: a Symuno 600 FZN élesztő sejtfalából származó glükomannán-fehérje komplexet tartalmaz, ami csökkentheti a kórokozó bakteriális fertőzések előfordulási arányát a káros baktériumok megtapadásának csökkentésével. A mannán-poliszacharid lebontásából származó tápanyagok fontos tápanyagokat biztosítanak a bélflóra számára. Cink: hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Összetétel, adagolás

Symuno 600 FZN

Élesztőkivonatot (béta-glükán, mannán) és cinket tartalmazó étrend-kiegészítő kapszula

Összetevők: élesztőkivonat (béta-glükán, mannán); kapszulahéj: hidroxipropil-metilcellulóz; cink-glükonát.

Az alap- és segédanyagok származási helye EU és nem EU.

Aktív anyagtartalom 1 kapszulában:

 • Élesztőkivonat: 600 mg
 • Cink: 15 mg (NRV*%: 150%)

*NRV = felnőttek számára ajánlott napi beviteli referenciaérték.

Napi ajánlott mennyiség: a készítmény kizárólag felnőtteknek ajánlott. Napi 1 kapszula, étkezés után, bő folyadékkal.

Fontos figyelmeztetés: a készítmény összetevőire érzékeny személyek a terméket nem fogyaszthatják. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tartandó.

Tárolás: száraz helyen, fénytől védve, legfeljebb 25 °C-on, az eredeti csomagolásban tárolandó. A termék kupakját mindig gondosan zárja vissza! Felbontás után javasolt a doboz teljes tartalmának felhasználása az adagolásnak megfelelően.

Nettó tömeg: 24,74g / 30 db kapszula

OGYÉI szám: 30034/2022

A termék származási helye: EU (Magyarország).

Gyártja és forgalmazza: SymbiGen Kft., 6724 Szeged, Makkoserdő sor 7.