Mi az én titkom?            Hogyan válts egyszerűen és tartósan életmódot..

2020.06.22

Hogyan tudtál Zita hashimotoval lefogyni, szép és egészséges hajat növeszteni,  életed egyik legjobb formáját elérni? 

Pár kérdés, amit a múltkori instagram szavazás után kaptam. Ajánlom azoknak is olvasásra, akik más immunrendszert érintő kórképben szenvednek pl. pcos, inzulin rezisztencia, hisztamin intolerancia, emésztőrendszeri betegségek (pl. Crohn).

Autoimmun állapotban is egyre többen szenvednek, és kipróbálnak  egy csomó dolgot, egy kicsit javul az állapotuk, de azután megint hullámvölgy, újabb  próbálkozás...bonyolult vagy annak tűnő étrendekkel, amik szinte követhetetlenek számodra, energiád sincs nem hogy főzzél a munka, család mellett...Ezeket is írtátok.

Jól tudom min mész keresztül, éppen ezért szeretnék neked segíteni abban, hogy rá tudj lépni arra az útra, ami segíteni fog a gyógyszerszedés mellet. Miért van szükség erre? Mert a hormonpótlás csak arra szolgál, hogy a kellemetlen tüneteket szüntesse, de a gyulladásos folyamatokat (ha szerencsés vagy akkor csak a pajzsmirigy érintett) nem tudja/fogja kezelni.

Ha még további tünetektől is szenvedsz a hashimotoval, (elhízás, krónikus hajhullás, homályos gondolkodás, puffadás, fájdalmak test szerte, emésztési zavarok...), úgy érzed a testedet többet nem te irányítod, hidd el van remény! Leírom nekem is hogyan sikerült és ezzel már sok más sorstársamnak tudtam segíteni a tanácsadásaimon és az előadásaimon.

Íme az én titkom és módszerem, amivel újra egészséges, vidám, boldog és energikus lehetsz:

1. Változást szeretnél a testedben az állapotodban? Akkor határozd el magadat és tartsd ezen a fókuszod..Ne térítsen le semmilyen kezdeti nehézség, csak a kitűzött cél lebegjen a szemed előtt 

Ha valamit nem akarsz teljes erővel és nem hiszed el képes vagy rá, akkor (ahogy az életed más területén már tapasztalhattad) abból nem lesz semmi! Ne bonyolítsd túl és ne gyárts elméleteket, hanem tájékozódj, miként érheted el a legegyszerűbben a célodat, ebben az esetben is.

2. Étrend és életmód váltás

Az első után a második legfontosabb kulcsa az állapotod, sorsod megfordításának az tiszta, egészséges alapanyagokra épülő, gyulladást csökkentő étrend. A legtöbb autoimmun folyamat az emésztőrendszerből indul ki, de ha ez nem igaz rád, akkor is az élet nagy igazsága az, hogy a beleid olyanok számodra, mint a fának a gyökerei. Rossz a táptalaj? Beteg a fa!

Ez lebegjen a szemed előtt, hogy bármi is az előzmény annak, hogy itt tartasz, ezzel fogod a szervezetedet a legjobban támogatni az egészségedhez vezető úton. Amikor már több év kísérleti nyúl szerepembe beleuntam és láttam, hogy a dokik és az általam felkeresett dietetikus ajánlotta étrend és terápia nem vezet célra, sőt egyre rosszabbul vagyok, megráztam magam és belevetettem magamat a külföldi szakirodalomba, kutatási anyagokba. Így kezdődött minden...Ismerd meg, mik azok az ételek, külső-belső hatások, toxinok, amik negatív hatással vannak/lesznek rád. Az elfogyasztott ételeken keresztül fog a szervezeted olyan alapanyagokhoz hozzájutni, amik a hormonális egyensúlyt és a regeneráló folyamatokat is szabályozzák.

3. Megfelelő testmozgás

Rendkívül fontos az, megtaláld számodra az ideális sportot. Mindegy mi az, csak élvezettel csináld! Lehet az vizisporttól kezdve a nordic walkingon át , a súlyzós/funkcionális tréning.  Lényeg az, mindig az adott állapotodnak megfelelő terheléssel és intenzitással végezd. Csodálatosan hat az egész szervrendszerre, anyagcserére, sejtregenerációra, gyulladáscsökkentésre, kísérletek igazokják, hogy aki ebben az esetben is (ha més nem sétál egyet a ház körül) mozog, azoknál látványosabb a javulás.

4. Szabadulj meg minden toxikus anyagtól (embertől is) a környezetedben

Kerüld el azoknak a szereknek (tisztítószerek, kozmetikumok, táplálékkiegészítők..) amik tele vannak mindenféle mesterséges vegyületekkel, amik csak a hormonháztartásod, idegrendszered, sejtjeid egészséges működését veszélyeztetik. Sokan mérgező beállítottságú emberekkel vannak körülvéve, tőlük nem egyszerű megszabadulni, hiszen gyakran a közeli hozzátartozóink. Velük próbálj meg őszintén beszélni a benned levő feszültség okáról, hiszen a leggyakrabban a ki nem mondott, elfojtott dolgok állnak a pajzsmirigy betegségek hátterében. Szó szerint a torkodon akad a szó. Én szépen, megszabadultam azoktól, akik nem támogattak a beszélgetés után sem -vagy meg sem hallgattak-, teljesen felesleges olyan emberekkel körbe venni magunkat, akik csak negatív dolgokat raknak ránk.

5. Itt az ideje az önismeretnek és ha eddig nem igazán értékelted önmagadat és a testedet, akkor kezdj el megbarátkozni magaddal. Minden élőlény maga a csoda, már a fogantatásunk pillanata az. Nem azért vagyunk itt, hogy szenvedjük, hanem hogy szeressünk és szeressenek, örömet kapjunk és adjunk, élvezzük az életet. Amint leveted a múltad botlásait, sérelmeit (ezek már mögötted vannak, elég belőlük), tanultál belőlük, ideje elengedni őket. Nem könnyű mondod! Tudom...de a próbát megéri, mert az a könnyedség, eufória a lelkeden ami utána jön az fantasztikus!

Bizonytalan vagy talán félsz is elkezdeni, úgy érzed nem vagy elég erős, hogy belevágj. Hidd el sokkal erősebb vagy mint gondolnád, emlékezz csak az életed nagyobb mérföldköveire, miken vagy már túl. Lépj egy tudatosabb szintre, tedd le azokat a dolgokat, amik elszívják az idődet és az energiáidat feleslegesen (ez vonatkozik az internetre is, próbálj meg kevesebb időt tölteni rajta).

Szorongva, fájdalmakkal egy számodra nem elfogadható testben leélni az életet, még félelmetesebb nem?! Ráadásul ezek miatt a szorongások miatt, hány házasság megy tönkre, mert az egyén képtelen volt lépni és változtatni.

Szeretnék neked egy építő jellegű közösséget létrehozni, ahol a sorstársakkal együtt, egymást támogatva -tapasztalatokkal, ötletekkel, receptekkel-, könnyebbé tehetjük ezt az utat. Várlak a Facebookon a Hahimotoval élők, barátságban a hormonjainkkal csoportban, ahol megoszthatod a tapasztalatidat, kérdezhetsz vagy éppen valami fonom recepted van, ne habozz kitenni.