Blogom

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció, stb.) csak Zsolnai Zita (szerző, szellemi tulajdonos) előzetes írásbeli engedélyével használható fel. A másodközlésnek meg kell felelnie - többek között - a Polgári Törvénykönyv 1957. évi IV. tv., a Büntető Törvénykönyv 1978. évi IV. tv., a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. és a Sajtóról szóló 1986. évi II. tv. vonatkozó rendelkezéseinek. A tartalomszolgáltató engedélye nélkül az oldalak bármely alkotóeleme (együtt és külön-külön is) online vagy nyomtatott reprodukálása nyilvános közzététel céljából tilos."

Blog
 

Drámaian megemelkedett a hasnyálmirigy betegségekkel (ir, diabétesz) élők száma, és ami még inkább aggodalomra ad okot, egyre több kisgyereket és fiatalt érint. Ennek legfőbb oka az életmódban, táplálkozási szokásokban keresendő, de ahogy a A bélflóra, ismerd meg lakótársaidat előadáson is elmondom, már a megtermékenyítés során átadott...

Amikor beiratkoztam a holland Wageningen Egyetem Nutrition and Cancer (Táplálkozás és a rák) kurzusára, abszolút tudatos választás volt a bélflóra tanfolyam után. Ott tisztult le bennem, hogy a kettőnek szerves kapcsolódása van egymáshoz, és az agy-bél-genitális zóna tengely betegségeit, állapotait összefüggésében kell látnunk.

Bár ebben a kategóriában, már jó pár receptet megosztottam direktben a közösségi oldalaimon, ennek az apropóját, egy nagyon kedves anyuka hozzászólása adta az egyik posztomnál. Félreértettem a hozzászólását, amit azóta tisztáztunk, de ettől függetlenül más, éppen az életmódváltáson gondolkodó szülőknek még jól jöhet pár gondolat.

Nemrégiben készült tanulmány a bél mikrobiom és a COVID-19 közötti kapcsolatokat vizsgálta.A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy az egyén bél mikrobiomja befolyásolhatja a test reakcióját a SARS-CoV-2 fertőzésre.A bélbaktériumok befolyásolhatják a fertőzés rövid és hosszú távú hatásait.

A párod/férjed ha szereti a marhahúst, akkor most mind a 10 ujját meg fogja nyalni ezután az étel után, és még csak nem is sejti majd, hogy egy egészséges, bélflóra regeneráló ételt evett! :) Ne bonyolítsuk túl az egészséges konyhába tartozó ételeket és menüket. Nem erről szól, inkább arról, minél minőségibb alapanyagok (ezekből jóval kevesebb...

Friss üde színek a tányéron. Az emésztő enzimek már a látvány és a illatok érzékelésének hatására beindulnak. Ez egy lényeges effektus, amikor az emésztéssel gondok vannak, főleg ha az étkezések után olyan tünetek jelentkeznek mint a puffadás, gyomorégés. Kényeztessük a szervezetünket azzal, hogy gusztusosan tálalt ételt fogyasztunk és...

Az élelmi rostok azok, amiket a bélflóránk imád és igazán hálás lesz neked, ha legalább heti 3 alkalommal a zöldségek és gabonafélék mellett ezeknek a fogyasztását is beiktatod. A chia mag felhasználása elég széleskörű, a belőle készült pudig variációk tárháza pedig kimeríthetetlen Gyerek vagy felnőtt odavan érte az esetek többségében.

Nem sikerül fogynod vagy a kezdeti siker után stagnál a súlyod, esetleg már elkezdtél vissza is hízni? Hormonegyensúly hiányban szenvedsz (pcos, endometriózis, mióma..), pajzsmirigy vagy emésztőrendszert érintő betegséged van? Akkor neked nem lesz a barátod a virsli, de más feldolgozott húsipari termék sem! Ez a témája ennek a videónak.

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Iratkozz fel hírlevélre!