Blogom

A honlap tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (szöveg, kép, hang, videó, animáció, stb.) csak Zsolnai Zita (szerző, szellemi tulajdonos) előzetes írásbeli engedélyével használható fel. A másodközlésnek meg kell felelnie - többek között - a Polgári Törvénykönyv 1957. évi IV. tv., a Büntető Törvénykönyv 1978. évi IV. tv., a Szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. és a Sajtóról szóló 1986. évi II. tv. vonatkozó rendelkezéseinek. A tartalomszolgáltató engedélye nélkül az oldalak bármely alkotóeleme (együtt és külön-külön is) online vagy nyomtatott reprodukálása nyilvános közzététel céljából tilos."

Blog
 

Imádok főzni, jókat enni, de ez nem elég ahhoz, hogy ténylegesen is megfelelően táplálkozzunk! Nem jelentheti ugyan azt a minőséget, egy gyorséttermi vagy félkészen vásárolt termék, és egy bio körülmények között megtermelt zöldség, gyümölcs és húsfélék. 2 gyerekem van, akiknek a testi, lelki egészsége mindennél fontosabb a számomra. Ettől függetlenül semmilyen számukra nem tetsző dolgot, erőltetni nem fogok. Nem egyszerű igaz?!

Ismerős neked is? Kedves nő és anyatársam, erről szól a blogom is, hogyan könnyítsük meg a dolgos hétköznapokat! Recepteket, egészséges életmódhoz tippeket olvashatsz, na és egy pici tudományos háttérinfót csak azért, hogy egy helyen megtaláld őket, ezzel is időt spórolva magadnak! <3
A sütőtököt lehet szeretni vagy nem, viszont mielőtt rámondanánk az áment, érdemes kipróbálni a belőle készített levesen vagy az egyszerű sült verzión kívül más is.

A gyógyító hatással is bíró étrendhez, tápanyagban gazdag ételekre van szükség. Ezek az élelmiszerek, valamint a bennük található vitaminok, ásványi anyagok és fitonutriensek feltétlenül szükségesek az autoimmun betegségek vagy a bélbaktáriumok egyensúlytalansága által okozott károk helyreállításához és gyógyításához. Ezekre példa az élelmi rostok,...

Érdekes dolog ez, mert az ember ha valamit nem lát, érzékel a szemével vagy tapintással, ízleléssel, szaglással arra hajlamos úgy tekinteni mintha nem is létezne. Ez van, a minden testnyílásunkban és a rajtunk élő mikroorganizmusokkal is.... Egyelőre!

Drámaian megemelkedett a hasnyálmirigy betegségekkel (ir, diabétesz) élők száma, és ami még inkább aggodalomra ad okot, egyre több kisgyereket és fiatalt érint. Ennek legfőbb oka az életmódban, táplálkozási szokásokban keresendő, de ahogy a A bélflóra, ismerd meg lakótársaidat előadáson is elmondom, már a megtermékenyítés során átadott...

Amikor beiratkoztam a holland Wageningen Egyetem Nutrition and Cancer (Táplálkozás és a rák) kurzusára, abszolút tudatos választás volt a bélflóra tanfolyam után. Ott tisztult le bennem, hogy a kettőnek szerves kapcsolódása van egymáshoz, és az agy-bél-genitális zóna tengely betegségeit, állapotait összefüggésében kell látnunk.

Bár ebben a kategóriában, már jó pár receptet megosztottam direktben a közösségi oldalaimon, ennek az apropóját, egy nagyon kedves anyuka hozzászólása adta az egyik posztomnál. Félreértettem a hozzászólását, amit azóta tisztáztunk, de ettől függetlenül más, éppen az életmódváltáson gondolkodó szülőknek még jól jöhet pár gondolat.

Nemrégiben készült tanulmány a bél mikrobiom és a COVID-19 közötti kapcsolatokat vizsgálta.A szerzők arra a következtetésre jutottak, hogy az egyén bél mikrobiomja befolyásolhatja a test reakcióját a SARS-CoV-2 fertőzésre.A bélbaktériumok befolyásolhatják a fertőzés rövid és hosszú távú hatásait.

A párod/férjed ha szereti a marhahúst, akkor most mind a 10 ujját meg fogja nyalni ezután az étel után, és még csak nem is sejti majd, hogy egy egészséges, bélflóra regeneráló ételt evett! :) Ne bonyolítsuk túl az egészséges konyhába tartozó ételeket és menüket. Nem erről szól, inkább arról, minél minőségibb alapanyagok (ezekből jóval kevesebb...

Legyél te az első, aki értesül az újdonságokról!

Iratkozz fel hírlevélre!